אין מחלוקת כי עישון גורם למגוון רחב של בעיות בריאותיות וגופניות, באופן ישיר ובאופן עקיף. אחת התופעות לה תורם עישון, היא בעיית הנחירות, שלא רק שמייצרת סיכון בריאותי של קשיי נשימה ומצבי דום נשימה, אלא במקרה הזה, גם מפריעה ומטרידה את האנשים מסביב לאדם המעשן, בכך שפוגעת ביעילות ואיכות השינה שלהם.
הסיבות בגינן עישון מעודד ואף גורם לנחירות
דלקת והתנפחות- חלקיקי העישון הנשאפים דרך הגרון, גורמים להתפתחות של מצב דלקתי בדרכי האוויר בגרון, בסינוסים ובאף. במהלך הלילה כאשר הגוף והשרירים נחים, המצב הזה מוביל להצרה של נתיבי האוויר ולנחירות עקב מאמץ גבוה יותר לנשום.
ריאות- עישון מוריד לאורך השנים את נפח הקיבה ולמעשה משאיר פחות מקום לאוויר שנכנס, לכן רואים כי אנשים מעשנים נוטים להתאמץ יותר בכדי לשום. המאמץ הזה בזמן השינה, אף גבוה יותר ומוביל לרעשי הנחירות.
תהליכי גמילה- שעות הלילה הארוכות הן שעות ללא עישון עבור מעשנים כבדים ובמהלך הלילה מתפתח מצב של גמילה קלה מסיגריות, המשפיעה בין השאר על אזור הגרון וקני הנשימה.
נפיחות באף- עישון יכול ליצור גם דלקות וגם לנפיחות בריריות האף היוצר חסימה ביכולת הנשימה המשלימה דרך האף.
3 ממצאי מחקרים המאששים את הקשר בין עישון לנחירות
1. אנשים שעישנו במשך שנים, הפסיקו ונגמלו מעישון דיווחו על ירידה משמעותית בתלונות של הסביבה שלהם על נחירות.
2. ילדים הנחשפים לעישון פאסיבי של הורים בבית מפתחים בעיית נחירות, הרבה יותר ביחס לילדים שאינם חשופים לעישון פאסיבי.
3. עישון פאסיבי אחר, מזדמן לא העלה את אחוז הנוחרים, מכאן שעישון או חשיפה קבועה לעישון מובילה לתופעה של נחירות.
מהו הפתרון לנחירות בשינה?
התחלת הדרך לפתרון הנחירות עבור מעשנים היא, פשוט להפסיק לעשן. אולם, ההקלה בנחירות עבור נגמלי עישון סיגריות, אינה מיידית והבעיה אינה נעלמת באופן מלא.
במקרה כזה, אמצעי משלים לתהליך הפסקת העישון והקלה על נחירות (וגם על מצבי דום נשימה) הוא התקן דנטלי אישי ומותאם המשתלב במבנה הלסת והפה.
מכון לילה רגוע, מוביל את התחום של התקנים פשוטים ויעילים שאינם מצריכים חשמל ומערכת מורכבת, אלא רק התקן (כמו סד שיניים) שמניחים בפה, מתרגלים במהירות ומשיגים שינה יציבה ורציפה.