מחקרים בדקו בני 40 ומעלה והראו ש-40% מהנשים נוחרות ו-60% מהגברים נוחרים בעוצמות שונות. בשביל הרבה מאוד זוגות מדובר בחלק בלתי נפרד מחוויית השינה המשותפת. לעיתים קרובות, לפעמים קרובות מדי, הנחירות מעירות את אחד מבני הזוג במהלך הלילה או מקשות עליו להירדם. זה יוצר מטרד לילי של ממש, שיכול להשפיע את איכות הזוגיות בכלל.
זוגיות ונחירות – שילוב קטלני!
כשבני זוג מדמיינים את השינה באותה המיטה, עולות לראשם תמונות של חיבוקים אל תוך הלילה ופרצופים מחויכים מדי בוקר. למרבה הצער, עבור זוגות רבים התמונות הללו נשארות בגדר הדמיון. במציאות היום-יומית, צלילי הנחירות מנפצים את האידיליה הזוגית. קשה להתעורר עם חיוך, אחרי לילה שלם של התהפכויות ורעשי רקע. כשאחד מהם נוחר והשני סובל, זהו מתכון לאסון.
אם אתם במצב דומה, בטח מצאתם את עצמכם מתווכחים או רבים עם בן/בת הזוג בגלל הסיטואציה האומללה. אולי בלילות מסוימים ישנתם על הספה בסלון, או אפילו עברתם לישון באופן קבוע בחדרים נפרדים.
לפני שמדברים על פתרון, יש להכיר בבעיה
נחירות הן עניין מביך, ורובנו לא רוצים לקבל את התואר המפוקפק "נחרנים". וגם כשבן או בת הזוג "מאשימים" אותנו בבעיה, אנו נוטים להתנער מאחריות ולבטל את ההאשמות הבוטות בהינף יד. "אני נוחר??? לא יכול להיות. מעולם לא אמרו לי כלום". כך נוצר מצב מתסכל עוד יותר, כי הסובל ממשיך לסבול והנוחר ממשיך לנחור בלי הפרעות.
סובלים רבים שכמעט איבדו תקווה, מצאו פתרון יצירתי שיאלץ את הנוחר להודות בבעיה: צילום או הקלטה של הנוחר במהלך הלילה, מה שיציב לו מראה מול הפנים ויציג לו את המציאות כמו שהיא. ברגע שהנוחר משלים עם המציאות, קל יותר לחפש לו פתרון ולטפל בנחירות אחת ולתמיד.
לטפל בנחירות – להציל את הזוגיות
נחירות הן לא גזירת גורל! אין שום סיבה להשלים עם המצב, ובטח כשהזוגיות שלכם בסכנה. תאמינו או לא, יש זוגות שנפרדו בגלל זה – הן פגעו משמעותית באיכות החיים של אחד מבני הזוג, שהתקשה לישון טוב והתעורר עייף וללא מצב רוח. למרבה המזל, יש פתרון לבעיה:
ההתקן הדנטלי הייחודי של לילה רגוע מונע דום נשימה בנשימה, וכך מפסיק את הנחירות באופן מידי. ההתקן קומפקטי יחסית וכמעט ולא מורגש בזמן השינה, כך שהנוחר יכול להמשיך לישון בשלווה.